Drakiáda 2017

28.09.2017 08:18

Jendou z nejpopulárnějších kratochvílí, která neodmyslitelně patří k podzimu, je pouštění draků. Náš spolek proto pravidelně pořádá v září nebo říjnu drakiádu, kde se draci nejen pouští, ale také hodnotí a případně odměňují. Jako každá jiná akce pořádaná pod širým nebem je i drakiáda hodně závislá na počastí a to víc, že není žádoucí, aby pršelo, ale měl by také dostatečně a souvisle foukat vítr.

Bohužel v neděli 24.9.2017 byly podmínky přesně opačné. Ve dvě hodiny, kdy jsme se začali scházet my organizátoři, sice nefoukalo, ovšem jinak bylo počasí ještě ucházející. Ovšem přesně v tom okamžiku, kdy jsme vše připravili a rozdělali oheň na svařák, který se každoročně dělá v kotlíku, se vytrvale a docela silně rozpršelo.

Postávali jsme kolem ohně, půjčovali si jediný deštník a čekali, zda se někdo objeví. Nestalo se tak a nikdo z nás se tomu ani nedivil. Dohodli jsme se, že náhradní termín dělat nebudeme. Vše jsme zase uklidili a vydali se na cestu domů.

Ceny za nejhezčího domácího draka, nejmenšího draka létajícího a draka s nejoriginálnějším jménem jsou pro vás uloženy na drakiádu 2018.