DĚTSKÝ DEN - INDIÁNSKOU STEZKOU

27.06.2013 05:55

V neděli 23.6. roku 2013 jsme s měsíčním zpožděním uspořádali dětský den. Jak už název napovídá, přesunuli jsme se tématicky na divoký západ mezi prérijní indiány. Po srazu u kašny před Obecním úřadem si děti vyrobily papírové kapsičky jako schránku na předměty, které pak získávaly po cestě do Tanenbergrova lomu - cíle naší stezky. Na dvoukilometrové trase je čekalo několik úkolů. Nejdřív vymyslet indiánský pokřik, prokázání zdatnosti při skákání na jedné noze, hledání zlata a vrh na indiánského bojovníka.

V lomu na malé indiány a kovboje čekal táborák a občerstvení v podobě párků, ale i tépé a další soutěže. Děti malovaly na jedlý papír, vybarvovaly omalovánky s indiánskou tématikou, zastřílely si z luku a nesporným vrcholem celého dne byl příchod dvou koníků paní Pernicové.

Akce začala ve tři hodiny odpoledne a skončila v šest. Počasí nám mimořádně přálo a navíc byl lom den před naší akcí vyčištěn, bylo zde upravené ohniště s lavičkami a vstup byl osazen zbrusu novou dřevěnou bránou. Za zapůjčení mobilních stolů a lavic děkuji SDH Ostrov u Macochy a za várnice školní družině.

Fotografie najdete na tradičním  místě .

 

Michal Preisler