VÝLET 2017

22.09.2017 09:42

PODZIMNÍ VÝLET 2017

Takže máme za sebou letošní výlet. No jo, vy asi nevíte, kdy se to stalo. Tedy vězte, že je sobota 16. září roku dvoutisícího sedmnáctého a jeli jsme se podívat na ZOO do Jihlavy. Naše životy jsme na cestu svěřili panu Janu Konečnému, který odřídil náš autobus bezpečně tam i zpět.

Nutno podotknout, že letos se nad výletem vznášel nepříjemný otazník v podobě dosti nepříznivého počasí. Už skoro týden se honily studené přeháňky a na dnešní den nebyla předpověď vůbec příznivá.  Nicméně my v Ostrově se hned tak něčeho nezalekneme, takže autobus byl plný.

Pro jistotu jsme měli v záloze i náhradní program v podobě návštěvy slavného jihlavského podzemí, nebo expozice strašidel v nedalekém bludišti. Ale nakonec jsme nevyužili ani jedné z těchto atrakcí, i když se meteorologové tentokrát trefili opravdu přesně.

Do ZOO jsme přijeli kolem půl desáté a z parkoviště to vypadalo, že je snad i zavřená. Nebyla! Bylo to i nečekaně příjemné, protože jsme ji měli téměř celou pro sebe a zvířata byla nezvykle aktivní.  Zahrada nepatří k největším, ale je sympaticky uspořádaná a vcelku nově zařízená. Záchranou pro zmoklé a často i poněkud podchlazené návštěvníky byly nejen tropické pavilony, ale i několik občerstvovacích stanovišť s teplou polévkou a horkým čajem.

Popisovat, co jsme tam všechno viděli, je asi zbytečné. Lepší bude, když se podíváte na fotky.

V autobuse jsme se sešli kolem třetí hodiny a do Ostrova jsme se vrátili o půl páté.

Můžete nám posílat návrhy, na výlet 2018. Už teď je tu nápad na návštěvu stezky v korunách stromů.