BAZÁREK A DRAKIÁDA 2014

05.10.2014 19:13

Víkend 4 a 5 října se nesl ve znamení dvou akcí a to podzimního Bazárku a Drakiády. Bazárek se uskutečnil v sobotu a to v ostrovské sokolovně. Lidé si na tuhle nedávno zavedenou tradici již zvykli, protože účast 31 prodávajících byla docela veliká. Jako v předchozích letech vedlo hlavně oblečení, ale byly zde k vidění i hračky a ze sportovního vybavení veliká nabídka lyží, bruslí a příslušenství, které nabízel brněnský obchod Skimishak.

 

Drakiáda se koanla v neděli na trati za bývalou skládkou. Začátek byl v patnáct hodin, ale už kolem půl třetí se tu scházeli první účastníci. Počasí sice nebylo úplně perfektní, protože nefoukalo zrovna silně, ale nepršelo a zvláště lehčí typy draků létaly bez nejmenších problémů. Na akci, stejně jako v předchozích ročnících, přišel Michal Pernica se svým řiditelným drakem, který nejen předvedl co dovede, ale zájemcům půjčil "bar" aby si mohli vyzkoušet svou dovednost.

Účast byla letos opravdu nevšedně veliká, vypsalo se víc jak 70 diplomů. Vzhledem k tomu, že pole za loukou bylo suché, mohli se všichni rozejít do všech stran a nebe se za malou chvilku hemžilo desítkami draků všech velikostí a provedení. Ostatně Pavel Kuchař to zachytil myslím víc jek dovedně.

Jako vždy jsme hodnotili nejhezčího draka domácího, nejmenšího draka létajícího a draka v největší výšce. Pro první dvě kategorie byly připraveny balíčky s draky a svítilnami a zvítězili v nich draci Nessi drakovodiček Lenky Pardamcové a Báry Zapletalové a drak Obluda. Nejvýš dostala svého draka jménem Duha slečna Klímová a vyhrála tak figurku keramického draka od výtvarnice Ivany Cimrmanové.